Ska föras över till Sverige.
Vältalighet ger fördelar i kontakten med myndigheter.
Larm om bilbrand på Kirseberg
Hur gick det sen då? - Sydsvenskan
Utredning om Ystadsbarnen klar: Ny polisanmälan mot föräldrarna på gång - Sydsvenskan
27 oktober 2019 19:30
Ann-Marie Begler har på uppdrag av Ystads kommun utrett fallet med de isolerade barnen.

Man död efter att ha krockat med stillastående lastbil på E22 - Sydsvenskan

Redaktionen

Att någon skulle nekas vård på grund av platsbrist tillbakavisas psykiatrichef.
måndag, 25 mars 2013 19:29

Steen ; Ström ökar utbudet i Allum

HD och Sydsvenskans avslöjande om de isolerade barnen har väckt starka reaktioner.
Offret berättar om den oprovocerade knivattacken i Långvinkelsbacken. måndag, 25 mars 2013 19:26

Akademiska Hus satsar 550 Mkr i Frescati

Därför får socialtjänsten inte skydda det äldsta Ystadsbarnet
Släkting till de omhändertagna barnen fick reda på barnens öde via tidningen.

 

29-åringen släpptes från psyket dagen innan
presenterades utredningen.
HD och Sydsvenskan avslöjar: Rektor bad socialtjänsten göra hembesök – inget hände.
alt
Järntorgets projekt innehåller många små bostäder.

 

Tillsammans med Grad arkitekter har Järntorget skapat ett bostadsrättsprojekt i Annedal, Stockholm. Projektet, Trollskogen, består av 105 bostäder i ett lågenergihus med bästa läge vid stadsdelens park. Intill bostäderna planeras både en ny grundskola och flera förskolor.

 

– I detta projekt har vi lyckats projektera en stor andel små bostäder om ett rum och kök.  Det känns speciellt bra med tanke på den enorma brist som finns i Stockholm på mindre lägenheter, säger Martin Arkad, vd för Järntorget Bostad.

Offret berättar om den oprovocerade knivattacken i Långvinkelsbacken.
Så rasade föräldrarnas fasad samman
Man död efter att ha krockat med stillastående lastbil på E22 - Sydsvenskan måndag, 25 mars 2013 11:11

RARE NIB Prinsessan Shimmer

alt

 

Jesper Göransson, 42, bilden ovan, tillträder med omedelbar verkan som tillförordnad vd och koncernchef för Peab. Han efterträder Jan Johansson på posten. Sökprocessen efter en ny ordinarie vd inleds nu av styrelsen. Göransson utnämndes år 2003 till ekonomi- och finanschef i Peab.

 


– I en allt tuffare tid för byggbranschen känner Jan Johansson att han inte är rätt person att leda verksamheten in i framtiden. Vi har således fattat det här beslutet i samförstånd med Jan Johansson, som för övrigt gjort en storartad insats i många olika roller för Peab. Jan kommer även fortsatt att vara engagerad för koncernen, bland annat i styrelser för intressebolag, säger Peabs styrelseordförande Göran Grosskopf.

 

Göran Grosskopf påpekar också att Peabs vision, strategi och affärsplan ligger fast.

 

Den tillförordnade koncernchefen Jesper Göransson har arbetat i Peab sedan 1996 och har en gedigen erfarenhet av ledande positioner i Peab bland annat som vice vd och medlem i Peabs koncernledning sedan 2006.

 

Jan Johansson utnämndes i mars 2011 till ny verkställande direktör och koncernchef i Peab.

 

Johansson, 54, är civilingenjör och började i Peab 1986. Han hade befattningen som vice koncernchef med ansvar för Peabs operativa verksamhet sedan år 2009.

 

 Utredning om Ystadsbarnen klar: Ny polisanmälan mot föräldrarna på gång - Sydsvenskan
Föräldrarna har inte fått träffa barnen sedan omhändertagandet
Kvinnan som knivskars på tisdagsmorgonen är aktiv i judiska församlingen i Helsingborg.
alt
Buskerud Storcenter är ett av fyra centrum som Niam/Sektor köper.

 

Sektor Holding har förvärvat de fyra köpcentrumen Buskerud Storsenter, Krokstad Senter, Magasinet Drammen och Down Town i Porsgrunn av Storebrand Livsforsikring för sammanlagt 1,75 miljarder norska kronor (1,96 Mdr kr). Pangea var Storebrands rådgivare. Därmed har Sektor genomfört förvärv för totalt cirka 11 miljarder norska kronor (12,3 Mdr kr) under de senaste fem månaderna, vilket totalt är det största fastighetsförvärven i år som genomförts av ett bolag. Dessutom har Sektor Eiendomsutvikling säkrat ett förvaltningsuppdrag för tre av Storebrands köpcentrum, bland dem City Syd i Trondheim.

 

Det var i november i fjol som Joh. Johannson AS, Varner Invest AS, Home Invest AS och Niam bildade Sektor Holding AS, köpte 100 procent av Sektor Gruppen AS för 7 miljarder norska kronor. Säljare var Niam, som fortsatte som delägare i det nybildade bolaget med en ägarandel om 27,5 procent. Efter denna affär har ytterligare köpcentrum för närmare 4 miljarder NOK förvärvats.

 

– Med detta förvärv och förvaltningsavtal får vi runt 20 miljarder i årlig centeromsättning och flera attraktiva utvecklingsprojekt och spännande möjligheter för våra hyresgäster, säger Eirik Thrygg, vd i Sektor Eiendomsutvikling.

 

Sektor har efter affären en stark position på den norska marknaden med 32 av landets största köpcentrum i portföljen.

Larm om bilbrand på Kirseberg
Ann-Marie Begler rekommenderar nu Ystads kommun att återigen göra en ny polisanmälan. söndag, 24 mars 2013 19:35

NCC bygger exklusivt vid Lomma strand

Ung kvinna fick morfin för värk - dog av hjärtstillestånd - Sydsvenskan
alt
CA Fastigheters nya lägenheter i Lomma kostar mellan 3,2 och 11,5 Mkr.

 

NCC bygger 21 attraktiva lägenheter åt CA Fastigheter intill Lommas strand, strax utanför Malmö. Priserna ligger mellan 3,2 Mkr och 11,5 Mkr, men redan innan byggstart är 14 av bostäderna sålda. Många av köparna bor i Lomma och Bjärred. Ordern är värd 38 Mkr.

 

– Det är NCC:s första uppdrag i Lomma för CA Fastigheter, som gör en stor satsning här de närmaste åren och bygger 450 bostäder på det gamla hamnområdet. Hittills är ett femtiotal klara, säger Kristian Jansson, affärschef, NCC Construction, region Syd.

 

De två husen som NCC uppför blir de första av totalt sex likadana bostadshus närmast stranden.

 

– Köpare av denna typ av bostäder är inte så konjunkturkänsliga. Just här kommer flera från närområdena och har redan ett bra kapital i en villa. Men vi har även yngre köpare i 35-års åldern, säger Erik Herder, projektchef, CA Fastigheter.

Får bara skyddas om han börjar knarka, blir kriminell eller prostituera sig.
Hur gick det sen då? - Sydsvenskan
alt
IsoKristiina byggs om till totalt 34 000 kvm.

 

Skanska har tecknat avtal om att bygga ut och renovera köpcentrumet IsoKristiina i Villmanstrand (Lappeenranta) i sydöstra Finland. Kontraktet är värt cirka 754 Mkr.

 

Nyligen köpte den finska pensionsjätten Ilmarinen in sig till 50 procent i IsoKristiina och tillsammans ska Citycon och Ilmarinen investera cirka 100 MEUR (850 Mkr) i förnyelsen av köpcentrumet.  I projektet ingår renoveringar av tre befintliga byggnader. Dessutom ska en ny del byggas ut där Villmanstrand stadsteater blir hyresgäst.

 

För närvarande omfattar IsoKristiina 19 800 kvm, varav 14 100  kvm retail. Efter utbyggnaden blir den totala ytan 34 000 kvm. Arbetet beräknas vara klart i oktober 2015.

Släkting till de omhändertagna barnen fick reda på barnens öde via tidningen. fredag, 22 mars 2013 18:27

RARE NWT Zing Zing Zingbah Boohbah (orange) av Ragbool Ltd. 2004 [TV Show Doll]

Mamman: ”Man överdriver och hittar på saker”
alt

 

Kungsledens HR och kommunikationsdirektör Cecilia Gannedahl, bilden ovan, går vidare för att bli vd för kommunikationsbyrån Springtime. Hon tillträder sin nya

tjänst den 1 juni.                                                                                             


– Cecilia Gannedahl har sedan 2007 varit en viktig del av företagsledningen. Hon har stärkt Kungsledens varumärke och varit drivande i byggandet av en företagskultur som idag är väl förankrad där bolaget vid upprepade tillfällen fått utmärkelser för sitt höga medarbetareengagemang. Jag vill tacka Cecilia för hennes insatser och önska henne lycka till framöver, säger Thomas Erséus, vd Kungsleden.

Hur gick det sen då? - Sydsvenskan
Bara månader innan barnen omhändertogs besökte de sjukvården.
Föräldrarna kan snart få träffa Ystadsbarnen
Asiatisk strandkrabba hittad i Helsingör hamn
Sjukvården kände till Ystadsbarnen – ingen slog larm
Ann-Marie Begler rekommenderar nu Ystads kommun att återigen göra en ny polisanmälan.
alt

 

Regeringen har beslutat att chefsjuristen Björn Anderson, bilden ovan,  ska vikariera som generaldirektör och chef för Statens fastighetsverk (SFV) från och med den 1 mars 2013 och tills vidare, dock längst till dess att en ny generaldirektör anställs.

– Det känns roligt och utmanande att ta mig an en ny roll, i en känd miljö. Mina förväntningar på ledningsgrupp och medarbetare är att alla fortsätter att göra ett gott arbete och bidrar med idéer och kunskap för att föra SFV:s arbete framåt, säger Björn Anderson.

 

Thomas Norell (f.1944) utsågs av regeringen år 2010 till ny generaldirektör att leda Statens fastighetsverk. Han efterträdde Bo Jonsson (f. 1945) och Norell förordnades som generaldirektör under tiden 1 april 2010 till 31 december 2011, dock förlängdes hans förordnande ytterligare ett drygt år, fram den 1 mars i år.

 

Norell utsågs till vd och ordinarie koncernchef vid Akademiska Hus år 2007. Före dess var han tillförordnad koncernchef i bolaget sedan år 2006. Dessutom, år 1993 tillträdde han tjänsten som vice vd i Akademiska Hus. Före dess verkade han även som planeringsdirektör vid dåvarande Byggnadsstyrelsen samt som departementsråd vid Finansdepartementet.

HD och Sydsvenskans avslöjande om de isolerade barnen har väckt starka reaktioner.
Kvinnan som knivskars på tisdagsmorgonen är aktiv i judiska församlingen i Helsingborg.
Efter branden: Södra Björstorps gård återuppbyggs inför tv-kameror - Sydsvenskan
Barnen får bara prata med sin mamma och pappa i högtalartelefon.