En oväntad skånsk lågbudgetpärla - Sydsvenskan
”Svartstilla” är djupt romantisk och smärtsamt sorglig, skriver Anna Lundvik.
Floating Points nya är en ren uppvisning i produktionsteknik
Meditativa folksånger med makt att förtrolla - Sydsvenskan
Han var en garant för att ett stort språkområde inte kunde ignoreras.
Tenorsax i smokingstil glider genom standards
”En Indiana Jones-typ.”

27 oktober 2019 08:00
1 november 2019
Sarah Klang sjunger njutningsfullt om uppbrott

Redaktionen

Van Morrison är oväntat i sitt esse - Sydsvenskan
måndag, 25 mars 2013 19:29

Steen ; Ström ökar utbudet i Allum

Jonn Palmér Jeppsson hör Refused spela väloljad och trevlig krigsmusik.
Det mesta han rör vid är rasande snyggt, men en del är fortfarande lite anonymt. måndag, 25 mars 2013 19:26

Akademiska Hus satsar 550 Mkr i Frescati

Bashar al-Assad bär huvudansvaret för en halv miljon döda människor, skriver Jihad Rahmoon.
Alexander Agrell njuter av Kira Martinis nya album.

 

29 oktober 2019 12:49
Saariaho och Nørgård tolkas med sensibel virtuositet Set manutenzione riparazione per coda di biliardo pool americano snooker
Jila Mossaed får stort poesipris
Men det går inte tillräckligt fort framåt, menar Anna Hellsten.
alt
Järntorgets projekt innehåller många små bostäder.

 

Tillsammans med Grad arkitekter har Järntorget skapat ett bostadsrättsprojekt i Annedal, Stockholm. Projektet, Trollskogen, består av 105 bostäder i ett lågenergihus med bästa läge vid stadsdelens park. Intill bostäderna planeras både en ny grundskola och flera förskolor.

 

– I detta projekt har vi lyckats projektera en stor andel små bostäder om ett rum och kök.  Det känns speciellt bra med tanke på den enorma brist som finns i Stockholm på mindre lägenheter, säger Martin Arkad, vd för Järntorget Bostad.

Det mesta han rör vid är rasande snyggt, men en del är fortfarande lite anonymt.
Svidande vidräkning med ”blodtörstigt folk”
Sarah Klang sjunger njutningsfullt om uppbrott måndag, 25 mars 2013 11:11

SET PREOBRAZHENSKY REGImänT 1709 RUSSIA,54 mm PAINTED,5 figurer

alt

 

Jesper Göransson, 42, bilden ovan, tillträder med omedelbar verkan som tillförordnad vd och koncernchef för Peab. Han efterträder Jan Johansson på posten. Sökprocessen efter en ny ordinarie vd inleds nu av styrelsen. Göransson utnämndes år 2003 till ekonomi- och finanschef i Peab.

 


– I en allt tuffare tid för byggbranschen känner Jan Johansson att han inte är rätt person att leda verksamheten in i framtiden. Vi har således fattat det här beslutet i samförstånd med Jan Johansson, som för övrigt gjort en storartad insats i många olika roller för Peab. Jan kommer även fortsatt att vara engagerad för koncernen, bland annat i styrelser för intressebolag, säger Peabs styrelseordförande Göran Grosskopf.

 

Göran Grosskopf påpekar också att Peabs vision, strategi och affärsplan ligger fast.

 

Den tillförordnade koncernchefen Jesper Göransson har arbetat i Peab sedan 1996 och har en gedigen erfarenhet av ledande positioner i Peab bland annat som vice vd och medlem i Peabs koncernledning sedan 2006.

 

Jan Johansson utnämndes i mars 2011 till ny verkställande direktör och koncernchef i Peab.

 

Johansson, 54, är civilingenjör och började i Peab 1986. Han hade befattningen som vice koncernchef med ansvar för Peabs operativa verksamhet sedan år 2009.

 

 Han var en garant för att ett stort språkområde inte kunde ignoreras.
Neil Young stramar upp tyglarna och ger låtarna lite omsorg
Det behövs fler akademiledamöter med den utblick Göran Malmqvist hade
alt
Buskerud Storcenter är ett av fyra centrum som Niam/Sektor köper.

 

Sektor Holding har förvärvat de fyra köpcentrumen Buskerud Storsenter, Krokstad Senter, Magasinet Drammen och Down Town i Porsgrunn av Storebrand Livsforsikring för sammanlagt 1,75 miljarder norska kronor (1,96 Mdr kr). Pangea var Storebrands rådgivare. Därmed har Sektor genomfört förvärv för totalt cirka 11 miljarder norska kronor (12,3 Mdr kr) under de senaste fem månaderna, vilket totalt är det största fastighetsförvärven i år som genomförts av ett bolag. Dessutom har Sektor Eiendomsutvikling säkrat ett förvaltningsuppdrag för tre av Storebrands köpcentrum, bland dem City Syd i Trondheim.

 

Det var i november i fjol som Joh. Johannson AS, Varner Invest AS, Home Invest AS och Niam bildade Sektor Holding AS, köpte 100 procent av Sektor Gruppen AS för 7 miljarder norska kronor. Säljare var Niam, som fortsatte som delägare i det nybildade bolaget med en ägarandel om 27,5 procent. Efter denna affär har ytterligare köpcentrum för närmare 4 miljarder NOK förvärvats.

 

– Med detta förvärv och förvaltningsavtal får vi runt 20 miljarder i årlig centeromsättning och flera attraktiva utvecklingsprojekt och spännande möjligheter för våra hyresgäster, säger Eirik Thrygg, vd i Sektor Eiendomsutvikling.

 

Sektor har efter affären en stark position på den norska marknaden med 32 av landets största köpcentrum i portföljen.

Floating Points nya är en ren uppvisning i produktionsteknik
Sällan har jag slukat en bok med så kluvna känslor, skriver Ann Lingebrandt. söndag, 24 mars 2013 19:35

NCC bygger exklusivt vid Lomma strand

Staffan Storm hör framgrävda historiska inspelningar.
alt
CA Fastigheters nya lägenheter i Lomma kostar mellan 3,2 och 11,5 Mkr.

 

NCC bygger 21 attraktiva lägenheter åt CA Fastigheter intill Lommas strand, strax utanför Malmö. Priserna ligger mellan 3,2 Mkr och 11,5 Mkr, men redan innan byggstart är 14 av bostäderna sålda. Många av köparna bor i Lomma och Bjärred. Ordern är värd 38 Mkr.

 

– Det är NCC:s första uppdrag i Lomma för CA Fastigheter, som gör en stor satsning här de närmaste åren och bygger 450 bostäder på det gamla hamnområdet. Hittills är ett femtiotal klara, säger Kristian Jansson, affärschef, NCC Construction, region Syd.

 

De två husen som NCC uppför blir de första av totalt sex likadana bostadshus närmast stranden.

 

– Köpare av denna typ av bostäder är inte så konjunkturkänsliga. Just här kommer flera från närområdena och har redan ett bra kapital i en villa. Men vi har även yngre köpare i 35-års åldern, säger Erik Herder, projektchef, CA Fastigheter.

brittiska Financial Times en text med rubriken
Meditativa folksånger med makt att förtrolla - Sydsvenskan
alt
IsoKristiina byggs om till totalt 34 000 kvm.

 

Skanska har tecknat avtal om att bygga ut och renovera köpcentrumet IsoKristiina i Villmanstrand (Lappeenranta) i sydöstra Finland. Kontraktet är värt cirka 754 Mkr.

 

Nyligen köpte den finska pensionsjätten Ilmarinen in sig till 50 procent i IsoKristiina och tillsammans ska Citycon och Ilmarinen investera cirka 100 MEUR (850 Mkr) i förnyelsen av köpcentrumet.  I projektet ingår renoveringar av tre befintliga byggnader. Dessutom ska en ny del byggas ut där Villmanstrand stadsteater blir hyresgäst.

 

För närvarande omfattar IsoKristiina 19 800 kvm, varav 14 100  kvm retail. Efter utbyggnaden blir den totala ytan 34 000 kvm. Arbetet beräknas vara klart i oktober 2015.

Alexander Agrell njuter av Kira Martinis nya album. fredag, 22 mars 2013 18:27

Setare av Catan Board träbräde 3d, 3 -4 Spelare

Katarina Frostenson går till hård attack mot Svenska Akademien och de svenska medierna…
alt

 

Kungsledens HR och kommunikationsdirektör Cecilia Gannedahl, bilden ovan, går vidare för att bli vd för kommunikationsbyrån Springtime. Hon tillträder sin nya

tjänst den 1 juni.                                                                                             


– Cecilia Gannedahl har sedan 2007 varit en viktig del av företagsledningen. Hon har stärkt Kungsledens varumärke och varit drivande i byggandet av en företagskultur som idag är väl förankrad där bolaget vid upprepade tillfällen fått utmärkelser för sitt höga medarbetareengagemang. Jag vill tacka Cecilia för hennes insatser och önska henne lycka till framöver, säger Thomas Erséus, vd Kungsleden.

Meditativa folksånger med makt att förtrolla - Sydsvenskan
Detta är inte skivan världen behöver, skriver Alexander Agrell.
Colson Whitehead skildrar våldet från en vit överhet - Sydsvenskan
Håkan Engström hör jazzsångerskan hitta sin egen väg in i Dylans låtkatalog.
Högtidlig romantisk musik som ställer högre krav
Sällan har jag slukat en bok med så kluvna känslor, skriver Ann Lingebrandt.
alt

 

Regeringen har beslutat att chefsjuristen Björn Anderson, bilden ovan,  ska vikariera som generaldirektör och chef för Statens fastighetsverk (SFV) från och med den 1 mars 2013 och tills vidare, dock längst till dess att en ny generaldirektör anställs.

– Det känns roligt och utmanande att ta mig an en ny roll, i en känd miljö. Mina förväntningar på ledningsgrupp och medarbetare är att alla fortsätter att göra ett gott arbete och bidrar med idéer och kunskap för att föra SFV:s arbete framåt, säger Björn Anderson.

 

Thomas Norell (f.1944) utsågs av regeringen år 2010 till ny generaldirektör att leda Statens fastighetsverk. Han efterträdde Bo Jonsson (f. 1945) och Norell förordnades som generaldirektör under tiden 1 april 2010 till 31 december 2011, dock förlängdes hans förordnande ytterligare ett drygt år, fram den 1 mars i år.

 

Norell utsågs till vd och ordinarie koncernchef vid Akademiska Hus år 2007. Före dess var han tillförordnad koncernchef i bolaget sedan år 2006. Dessutom, år 1993 tillträdde han tjänsten som vice vd i Akademiska Hus. Före dess verkade han även som planeringsdirektör vid dåvarande Byggnadsstyrelsen samt som departementsråd vid Finansdepartementet.

Jonn Palmér Jeppsson hör Refused spela väloljad och trevlig krigsmusik.
Det behövs fler akademiledamöter med den utblick Göran Malmqvist hade
Vad hände med den smidiga croonern? undrar Håkan Engström.
Håkan Engström hör en veteran som återfått självkritiken.